A mecseki kisvasút társavasutainak elérhetőségei:

Almamelléki erdei vasút:
Almameléki kisvasútAz Almamelléki Erdei Vasút a Zselic dombjai között működik, egyike a hazai 600 mm nyomtávú személyszállító kisvasutaknak.
http://kisvasut.hu/almamellek

Debreceni Zsuzsi Erdei Vasút:
Zsuzsi Erdei VasútA Zsuzsi Erdei Vasút Debrecen-fateleptől Hármashegyaljáig közlekedik, de tervbe van véve a kisvasút bővítése Nyírmártonfalva, Nyíracsád, illetve Nyírbéltek irányába
http://www.zsuzsivasut.hu/

Gemenci erdei vasút:
Gemenci Erdei vasútEurópa legnagyobb összefüggő ártéri erdeje a gemenci erdő, 20 ezer hektáros területe Paks - Dunaszentbenedek vonalától az országhatárig a Duna jobb és bal partján terül el. Ebben a különleges síkvidéki, átréri erdőben kanyarog 30 km hosszan a Gemenci Erdei Vasút vonala.
http://www.gemencrt.hu/gemenc.htm

Széchenyi-hegyi Gyermekvasút:
Budapesti gyermekvasútA Széchenyi-hegyi Gyermekvasút Hűvösvölgy és Széchenyi-hegy között szálltja utasait márciustól novemberig. A felnőttekre való tekintetből gőzvontatású nosztalgiavonat is közlekedik hétvégén és ünnepnapokon.

http://www.gyermekvasut.hu/

Kemencei Erdei Múzeumvasút
Kemencei Erdei MúzeumvasútA Kemencei Erdei Múzeumvasút a Börzsöny északi részén található, Magyaroroszág egyetlen, kizárólag önkéntes munkával működtetett kisvasútja. Technikai különlegessége, a személyszállító kisvasutak körében ritkaságnak számító 600 mm nyomtáv és az ún. görpályás vonalvezetése.
http://kisvasut.hu/kemence

Királyréti Erdei Vasút
Kiráylréti kisvonatMagyarország legrégebbi erdei vasútjainak egyike a Királyréti Erdei Vasút, mely az egykor 200 km-t meghaladó börzsönyi kisvasúthálózat egyik fennmaradt vonala. A Börzsöny legnagyobb medencéjének vizeit összegyűjtő Morgó patak völgyében halad a Dunaparttól Szokolya községen át Királyrétig. Királyrét szinte a hegység közepén van, a legszebb börzsönyi túrák kiindulóhelye.
http://www.kisvasut.hu/kiralyret

Lilafüredi Állami Erdei Vasút:
Lilafüredi Állami Erdei VasútA MiskolcíGradna fővonal mentén a Disógyőri Vár, a Diósgyőri Papgyár, Lilafüreden a Palota Szálló, a Hámori-tó, cseppkő- és mésztufabarlang található. Végállomáson az Erdészeti és Vasúttörténeti Múzeum várja a látogatókat. A Papírgyár-Mahóca szárnyvonalon pedig szép kirándulóhelyeket találhatunk.
http://www.laev.hu/

Nagybörzsönyi Kisvasút:
Nagybörzsönyi KisvasútA Nagybörzsönyi Kisvasút egy különleges vonalvezetésű hegyivasút, Magyarország egyetlen csúcsfordítós vasútvonala. Jelenleg 8 km hosszan kanyarog Nagybörzsönytől-Nagyirtásig, ám a folyamatban lévő fejlesztések elkészültével a Duna-parti Szobról indulva egyben a legnagyobb szintkülönbséget legyőző hazai vasútvonal is lesz.
http://www.kisvasut.hu/nagyborzsony

A Szilvásváradi Erdei Vasút:
Szilvásváradi Erdei VasútA kisvasút a méltán nemzetközi hírű bükki Szalajkavölgyben vezet, a szilvásváradi lovaspályától a Fátyolvízeséséig. Nem csak a legmeredekebb vonalvezetésű hazai kisvasút, de egyben a legforgalmasabb is.

http://www.kisvasut.hu/szilvasvarad


  Valid CSS!  Powered by MySQL  Powered by PHP  Use Firefox!